Hersenletsel Lijn: een helpende hand in de wirwar van zorg

Tolbo vzw hersenletsellijn afbeelding met contact info

Er is een probleem dat mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) maar al te goed kennen: de zoektocht door het ingewikkelde zorglandschap. De Hersenletsel Liga heeft echter goed nieuws! Ze lanceren de Hersenletsel Lijn. Een initiatief dat ervoor zorgt dat je je niet langer ‘verloren’ voelt in deze complexe wereld.

Huiswaarts keren na een ziekenhuisopname kan een hele uitdaging zijn. Juist daar speelt de Hersenletsel Lijn op in. Ze bieden een starttraject na de opname. Hun doel is helder: zorgen dat mensen niet zelf hoeven te zoeken in het zorglandschap en zo bijkomende problemen voorkomen.

Het mooie van de Hersenletsel Lijn? De steun stopt niet na die eerste fase. Je kunt er later ook terecht voor advies en informatie. Dat kan enorm helpen, want NAH heeft vaak een levenslange impact.

Samenwerken is de sleutel in dit project. De Hersenletsel Liga doet dit samen met 13 partners. Ze werken met lokale trajectbegeleiders in heel Vlaanderen om mensen met NAH naar de juiste zorg te leiden.

Contact opnemen is eenvoudig: bel, stuur een mail of gebruik het contactformulier op de website. Of je nu zelf NAH hebt, een partner, familielid, mantelzorger of zorgverlener bent, de Hersenletsel Lijn staat klaar.

Dankzij de subsidie van het VAPH kan dit project werkelijkheid worden. Het is een grote stap vooruit in de zorg voor mensen met NAH. Het biedt een helpende hand in een soms moeilijk te navigeren zorglandschap.

Dus felicitaties aan de Hersenletsel Liga en haar partners voor deze belangrijke innovatie. We kijken uit naar de positieve impact van de Hersenletsel Lijn. Het maakt de weg een beetje helderder voor mensen die leven met NAH.

Praktische informatie

De Hersenletsel Lijn is bereikbaar:


Wie kan contact opnemen?

  • Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Partners of familieleden van iemand met NAH
  • Mantelzorgers van iemand met NAH
  • Zorgverleners – voor een cliënt met NAH