Tolbo: Toegankelijkheid als werkwoord

Hallo en welkom bij vzw Tolbo! Wij zijn een vzw die zich inzet voor een inclusieve en toegankelijke samenleving voor iedereen. Ons doel is om lokale besturen en overheidsorganisaties te helpen bij het uitvoeren van hun belangrijke rol in het welzijnsbeleid.

We zijn een team van gedreven mensen met een passie voor inclusiviteit en toegankelijkheid. We hebben verschillende achtergronden en vaardigheden, maar we delen allemaal dezelfde visie: een samenleving waarin iedereen kan meedoen. We zijn niet bang om de handen uit de mouwen te steken en we houden van uitdagingen. Maar we hebben ook een gezonde dosis humor en we laten ons niet uit het veld slaan door een tegenslag.

Maar wat maakt ons anders dan andere organisaties? Allereerst geloven we sterk in de kracht van voorbeelden. Door goede voorbeelden aan te reiken, willen we het maatschappelijk bewustzijn rond toegankelijkheid vergroten. Maar we doen meer dan alleen maar informatie verstrekken. We willen ook een mentaliteitsverandering teweegbrengen. We willen dat mensen anders gaan denken over mensen met een functiebeperking, en hen zien als actieve burgers die net zo goed deel uitmaken van de samenleving als ieder ander.

Voor ons is integratie een werkwoord. Het gaat niet alleen om technische aanpassingen, het gaat om het creëren van een samenleving waaraan iedereen kan meedoen. We geloven dat toegankelijkheid niet alleen een kwestie is van rechtvaardigheid, het is ook gewoon slim beleid. Want als we willen dat onze samenleving eerlijk is, dan moeten we beginnen met gelijke kansen voor iedereen.

Wat is nu onze rol in dit alles? Wel, we willen lokale besturen en overheidsorganisaties helpen om toegankelijkheid en inclusiviteit te integreren in hun werking. We bieden een referentiekader aan en helpen hen om goede voorbeelden te vinden. En we willen hen ook aanmoedigen om verder te gaan dan de minimale vereisten. Want toegankelijkheid en inclusiviteit zijn niet alleen wettelijke verplichtingen, het zijn morele verplichtingen.

Als je meer wilt weten over Tolbo, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er voor lokale besturen en overheidsorganisaties, maar we zijn er ook voor jou. Want we geloven dat we samen een inclusieve en toegankelijke samenleving kunnen creëren. Laten we er samen aan werken!