Ontdek het Nieuwe Werkenvoor.be: Jouw Toegangspoort tot Vacatures bij de Federale Overheid

Werken voor .be

Ben je op zoek naar een boeiende en uitdagende baan bij de federale overheid? Dan hebben we goed nieuws voor je! In maart lanceerde de federale overheid het vernieuwde werkenvoor.be, hét grootste platform voor vacatures binnen de overheid. Dit platform biedt een schat aan mogelijkheden om een baan te vinden die perfect aansluit bij jouw interesses en vaardigheden. Lees verder en ontdek hoe je via werkenvoor.be jouw ideale baan kunt vinden!

Werkenvoor.be: Vacatures voor iedereen

Werkenvoor.be is dé plek om vacatures binnen de federale overheid te vinden. Het platform biedt een uitgebreid scala aan jobs in allerlei domeinen en voor elk soort profiel. Of je nu net begint met je carrière of al jarenlang werkervaring hebt, en ongeacht je opleidingsniveau, er zijn tal van mogelijkheden om een job te vinden die bij je past.

Gelijke kansen en inclusiviteit

Iedereen is welkom om te solliciteren bij de federale overheid. De selectieprocedures zijn ontworpen om gelijke kansen te bieden, ongeacht gender, seksuele geaardheid, religie, afkomst of handicap. Wat echt telt, zijn de competenties en talenten van kandidaten. Tijdens de selectieprocedure word je geëvalueerd aan de hand van objectieve criteria, zodat je op je eigen merites beoordeeld wordt.

Ondersteuning voor personen met een handicap, leerstoornis of ziekte

Heb je een handicap, leerstoornis of ziekte? Geen zorgen! Er zijn verschillende maatregelen getroffen om het sollicitatieproces eenvoudiger te maken en om je te helpen succesvol te starten in je nieuwe job. Zo kun je redelijke aanpassingen aanvragen bij deelname aan selectietesten, zoals extra tijd, een rustige plaats of een computer met voorleessoftware. Bovendien kun je voorrang bij selectie aanvragen, wat betekent dat je als eerste de job krijgt aangeboden als je slaagt voor je selectieprocedure. Sommige vacatures zijn zelfs exclusief gereserveerd voor personen met een handicap.

Werknemers bij de federale overheid hebben het recht om deeltijds te werken en/of thuis te werken. Je kunt ook arbeidspostaanpassingen aanvragen bij je werkgever om je werkomgeving beter af te stemmen op jouw behoeften.

Hoe solliciteer je op werkenvoor.be?

Klaar om te solliciteren? Het proces is eenvoudig en bestaat uit enkele stappen:

  1. Surf naar werkenvoor.be.
  2. Maak een nieuw profiel aan via de knop ‘aanmelden’.
  3. Vul jouw persoonlijke gegevens in, je diploma’s en je werkervaring.
  4. Ben je een persoon met een handicap? Geef bij jouw persoonlijke gegevens aan van welke ondersteunende maatregel je gebruik wil maken en upload je attest.
  5. Zodra je jouw online account hebt ingevuld en bewaard, ben je klaar om te solliciteren. Blader door de beschikbare vacatures en solliciteer op de functies die je interesseren.

Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog een kijkje op werkenvoor.be en ontdek de vele mogelijkheden die de federale overheid te bieden heeft. Met een breed scala aan vacatures en een inclusieve werkomgeving die gelijke kansen biedt, is er geen betere tijd dan nu om te solliciteren. Wij wensen je veel succes bij het vinden van jouw perfecte baan bij de federale overheid!