Zorgwijs: jouw wegwijzer in de wereld van persoonlijke zorg

Een jongen met een handicap en zijn verzorger | Tolbo en Zorgwijs

In de doolhof van de hedendaagse zorgsector, waar elk pad bezaaid ligt met bureaucratische hobbels en ingewikkelde regelgeving, schijnt Zorgwijs als een baken van hoop. Dit platform, een geesteskind van PVBwijzer vzw in nauwe samenwerking met het VAPH, is meer dan zomaar een website; het is een kompas dat mensen met een handicap de weg wijst naar de zorg die ze nodig hebben en verdienen.

Een missie geboren uit noodzaak

Opgericht in de laatste dagen van 2018, werd PVBwijzer vzw tot leven gewekt met een duidelijke visie: het creëren van een neutraal, duidelijk en actueel overzicht van het zorgaanbod voor personen met een persoonsvolgend budget (PVB). In een wereld waarin de juiste zorg vinden soms voelt als zoeken naar een speld in een hooiberg, biedt Zorgwijs een kaart en kompas.

Zorgwijs: wat we doen

Zorgwijs staat in de voorhoede van innovatie in de zorgsector door een platform te bieden waarop verschillende types zorgaanbieders samenkomen. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar begeleiding, dagopvang, of verblijf; Zorgwijs maakt de zoektocht eenvoudiger. Met de introductie van de zoekmachine voor Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) in 2022, heeft Zorgwijs zijn arsenaal aan hulpmiddelen uitgebreid, waardoor beperkte, handicapspecifieke ondersteuning toegankelijker wordt dan ooit tevoren.

Voor wie we er zijn

Onze doelgroep is breed en inclusief, net zoals de gemeenschap die we dienen. Zorgwijs is er voor iedereen met een handicap die op zoek is naar ondersteuning die aansluit bij hun individuele behoeften. Door de mogelijkheid te bieden aan budgethouders om een vacature te plaatsen, faciliteren we niet alleen de zoektocht naar passende zorg maar stimuleren we ook de dialoog en samenwerking tussen zorgvragers en zorgaanbieders.

De toekomst is toegankelijk

In een tijd waarin toegankelijkheid in alle facetten van het leven een prioriteit wordt, staat Zorgwijs aan de voorhoede van deze beweging in de zorgsector. Wij geloven dat iedereen het recht heeft op zorg die niet alleen aan hun behoeften voldoet, maar deze ook respecteert en viert. Zorgwijs probeert zijn steentje bij te dragen om de zorg voor iedereen toegankelijk te maken.

Sluit je aan bij Onze Missie

Wij nodigen je uit om de wereld van Zorgwijs te verkennen. Of je nu op zoek bent naar ondersteuning of je diensten wilt aanbieden, Zorgwijs is jouw platform. Samen kunnen we een toekomst bouwen waarin de zorg toegankelijk, begrijpelijk en beschikbaar is voor iedereen die het nodig heeft. Bezoek Zorgwijs vandaag nog en ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken.