ONZE PARTNERS

Een vereniging zonder winstoogmerk als TolBo kan uiteraard niet overleven zonder de welwillende hulp van sponsors. Op deze pagina willen we graag de tijd nemen om onze financiële partners te bedanken. Zonder hen zou ons werk veel moeilijker zijn.

U kunt hun webpagina’s bezoeken door op de onderstaande koppelingen te klikken.

Tolbo partner Autimatic

Autimatic

Autimatic verbindt werkgevers met mensen met autisme. Hoewel ze vaak over veel talent beschikken, vindt deze groep toch moeilijk zijn weg naar de arbeidsmarkt. Bedrijven, vzw’s en overheden kunnen een beroep doen op hun diensten voor digitale content, administratieve support en kantoorautomatisering. Deze maatschappelijk verantwoorde uitbesteding vormt een prima alternatief voor het werken met freelancers of duurdere commerciële organisaties.

Bano

Bano Benelux zorgt er voor dat iedereen veilig en functioneel kan douchen met een designvolle aangepaste badkamer. De badkamerhulpmiddelen zijn uitermate geschikt voor thuis, verpleeghuizen, ziekenhuizen, woon-zorgcomplexen, (kleinschalige) zorghotels, serviceflats en residenties. Wij zijn dit begonnen omdat veel badkamers in Nederland niet veilig zijn en op de lange termijn veel geld kost. Dit badkamerconcept maximaliseert de zelfredzaamheid, voorkomt ongelukken en kan op lange termijn veel geld besparen.

Camino

Camino biedt routes voor rolstoelgebruikers om zelfstandig op pad te gaan en organiseert ook groepswandelingen. De vereniging streeft ernaar steeds meer bewegwijzerde routes (tussen 5 en 15 km) te voorzien om het de wandelaar gemakkelijker te maken.

De Genereuzen

De Genereuzen is een beweging die inzet op samen leven, wonen en werken van mensen mét en zonder beperking. Ze zorgen voor meer ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking zodat ze opnieuw leren samenleven met respect voor elkaar. Daarbij vertrekken ze van gelijkwaardigheid van iedereen en de gemeenschappelijke interesse.

Eerste Hulp Bij Beperkingen

Kom je vaak of wel eens in contact met mensen met een verstandelijke beperking? Verloopt die communicatie soms moeilijk of stroef? Weet je niet altijd wat je van hen kan verwachten of hoe je het best reageert? Dan biedt deze EHBB-opleiding je het antwoord. In deze vorming van ongeveer drie uur vertel ik je wat je van iemand met een verstandelijke beperking mag verwachten – en misschien nog belangrijker, wat niet. Op basis van veel praktijkvoorbeelden reik ik je handige onmiddellijk toepasbare tips en tricks aan, een koffertje vol EHBB dus!

ergoPrimo

De ergoPrimo is een rollator, gebaseerd op een nieuw concept. Daardoor ontstaan er een aantal interessante voordelen, zowel bij gebruik in een dagelijkse leefomgeving, maar eveneens binnen een revalidatiecontext.

Goevie!

Digitalisering wordt in de applicatie van Goevie! ingezet om een slimme inclusie assistent te realiseren. De basis is een mega-databank vol tools om zoveel mogelijk leerlingen te laten leren en ontwikkelen. De applicatie is zo slim geprogrammeerd dat enerzijds tools automatisch doel-gericht worden ingezet en anderzijds dat het automatisch gegenereerd actieplan een digitaal samenwerkingsinstrument is waarin alle betrokkenen hun deel opnemen.

Helpper

Helpper is een erkend deeleconomie-platform. Als budgethouders zet je via Helpper je PVB/PAB in om je naasten (mantelzorger, familielid, …) een vergoeding te geven voor de hulp die zij jou dagelijks belangeloos bieden.

Logo Tolbo partner Inclure

Inclure

Inclure Architecten staat voor inclusieve, kwaliteitsvolle architectuur die toegankelijk is voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. We streven ernaar om elk gebouw en elke omgeving voor iedereen, inclusief personen met een beperking, optimaal toegankelijk en bruikbaar te maken zonder in te boeten aan comfort en architecturale kwaliteiten. Voor gespecialiseerd advies omtrent inclusieve architectuur en toegankelijkheid of voor de realisatie van uw inclusief toegankelijk project kan u bij ons terecht.

Kapelle-op-den-Bos

Kapelle-op-den-Bos zet zich in voor mensen met een beperking op vlak van vervoer (MinderMombielenCentrale), parkeergelegenheden en toegankelijkheid in de gemeentelijke gebouwen. Daarnaast kunnen mensen met een beperking en mantelzorgers een premie aanvragen alsook een EDC (European Disability Card).

Logo Tolbo partner KTG Solutions

KTG Solutions

KTG Solutions stelt zich ten doel Europa toegankelijk te maken, zodat mensen met een mobiliteitsprobleem onbelemmerd en gelijkwaardig “meedoen” in de maatschappij. Onze aanpak is flexibel en op uw wensen afgestemd. KTG Solutions is gewend in uiteenlopende situaties en voor de meest uitdagende problemen een oplossing te vinden. U wilt niet alleen de schijn ophouden door de regels te volgen, maar ook bezoekers met een beperking van harte welkom heten.

Luisterpunt

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor mensen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie, …). Iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, kan bij Luisterpunt terecht voor gratis Daisy-luisterboeken en brailleboeken. Want iederéén kan lezen!

Luxehangmatten

In 2019 heeft Annelies Delmoitié de handelsagentuur van Amazonas (hangmatten en hangstoelen) overgekocht. Ze verkoopt hangmatten en hangstoelen, die ideaal zijn voor patiënten met rugklachten. Daarmee gaat ze een partnerschap aan met TolBo.

Modem

Modem wil dat iedereen met een beperking in Vlaanderen maximaal kan deelnemen aan de maatschappij. Dat doen we door communicatie mogelijk te maken met hulpmiddelen die het lezen, schrijven, spreken, mailen… ondersteunen. Bij Modem kun je terecht voor vorming of individueel advies op het gebied van ondersteunende communicatietechnologie.

Logo Tolbo partner My Add On

My Add On

My Add On ontwikkelt innovatieve en trendy producten om krukken, rolstoelen en rollators comfortabeler, praktischer en mooier te maken.

Neos

Neos is een bruisende vereniging van meer dan 35.000 ondernemende en levenslustige senioren, actief in 224 lokale afdelingen. Op het programma staan cultuur, lezingen, sport, uitstapjes en bedrijfsuitjes. Bij Neos trekken gelijkgestemden er samen op uit.

Novulo

Novulo is expert in het bouwen en plaatsen van modulaire zorgwoningen. De zorgwoning op maat beschikt over de beste zorgoplossingen om zo veilig en zelfstandig mogelijk te leven. We gaan steeds voor duurzame, aangepaste en makkelijk te plaatsen oplossingen op maat van de bewoner.

Oak Tree Projects

Bijzondere huizen voor bijzondere mensen. Oak Tree Projects verhuurt betaalbare studio’s in cohousing projecten in heel Vlaanderen. Voor wie? Voor iedereen die wat extra zorg en ondersteuning nodig heeft.

Op Trot

Bij Op Trot is de camper of scooter een ticket naar een geweldige ervaring waarbij je zelf aan het stuur zit. Dit in combinatie met degustaties en mysteriespelen op wielen. Beleven, relaxen, proeven of spelen in het Hageland of de wijde wereld.

Paths to Inclusion

Het Inclusion Platform is een webpagina die informatie geeft over activiteiten die zijn ontworpen om inclusief en toegankelijk te zijn voor alle mensen, ongeacht hun capaciteiten. Ons platform bevordert universele toegankelijkheid door erop toe te zien dat informatie gemakkelijk toegankelijk en bruikbaar is voor mensen met een beperking en hulpverleners.

Patient Empowerment

Patient Empowerment is het proces dat leidt tot een gelijkwaardige relatie tussen zorgvrager en zorgverstrekker. Daar zorgen de zorgvrager, de zorgverstrekker, de zorgorganisatie en het zorgsysteem samen voor. De vzw groepeert individuen, patiëntenverenigingen en zorgorganisaties en werkt samen met verschillende partners.

Pillo

Pillo maakt het mogelijk voor iedereen om spelletjes te spelen, ondanks meervoudige of verstandelijke beperkingen. Door een doodnormaal kussen als controller te gebruiken kan je op oneindige manieren meedoen, of je nu jong, oud, gezond of beperkt bent. Knijp, knuffel, duw, sla of druk om interactie te hebben met het spel of je medespelers. Met onze unieke spellen stimuleren we beweging, trainen we het actie- en reactievermogen, prikkelen en activeren we de speler.

Prader-Willi vzw

Prader-Willi Vlaanderen vzw is een vereniging voor mensen met het Prader-Willi syndroom, hun ouders, familieleden en verzorgers. Onze doelen zijn het bijstaan en het ondersteunen van ouders en verzorgenden, onze stem laten horen waar nodig, het syndroom meer kenbaar maken en medisch/wetenschappelijk onderzoek financieel ondersteunen.

Punfyre

Punfyre is een vooruitstrevend techbedrijf dat innovatieve, mensvriendelijke oplossingen
ontwikkelt voor de zorgsector. Onze focus ligt op het ondersteunen van zorgverleners en het
verbeteren van de zorgervaring voor patiënten. Met onze producten zoals Routeez en
Amicimi, combineren we technologie en zorg om een positieve impact te maken.

Rajdado

Rajdado is een vzw uit Hoeselt, die paardrijden aanbiedt voor mensen met een beperking. Ze hebben verschillende aangepaste zadels en een rolstoelenwagen.

Logo Tolbo partner Tover

Tover

Tover wil de manier waarop de wereld naar mensen met een cognitieve uitdaging kijkt veranderen. Dat doen ze door innovatieve “serious games” die verwonderen en verbinden. Zo dagen ze spelers uit om zichzelf te verrassen met wat ze allemaal wél kunnen. Spelen voor een beter bestaan: purposeful play.

WeTravel2

Vanuit zijn expertise beschikt WeTravel2 over de knowhow, ervaring en lokale contacten die u als reiziger met een beperking niet enkel het reizen mogelijk makmaar u ook verzekeren van een welkom.

Zaventem

De gemeente Zaventem draagt toegankelijkheid en mobiliteitsvriendelijkheid hoog in het vaandel. De gemeente kiest voor een permanente aanpak en kreeg hiervoor het label van toegankelijke gemeente van de provincie Vlaams-Brabant.

Zorgarchitect

De website van de vzw Zorgarchitect is een matchmakersplatform. Doel is om een brug te bouwen tussen de zorg en zorgzoekers. Lidmaatschap is gratis. 

ZorgConnect

ZorgConnect is een onafhankelijke netwerkorganisatie die de toegang van de patiënt tot kwalitatieve thuisverpleging wil faciliteren. Ze bieden de zelfstandige thuisverpleegkundige een zorginhoudelijke en administratieve ondersteuning aan om die kwalitatieve zorg uit te voeren. Daarbij staan de waarden passie, zorgzaamheid en integriteit altijd centraal.

Zorgwijs

Zorgwijs is een platform dat personen met een beperking ondersteunt bij hun zoektocht naar begeleiding op maat. Je vindt er het aanbod rechtstreeks toegankelijke hulp en het aanbod dat met het persoonsvolgend budget besteed kan worden. Als je op zoek bent naar een persoonlijke assistent, dan kun je een vacature op de webpagina plaatsen. Persoonlijke assistenten kunnen zich er ook voorstellen.