ONZE PARTNERS

Een vereniging zonder winstoogmerk als TolBo kan uiteraard niet overleven zonder de welwillende hulp van sponsors. Op deze pagina willen we graag de tijd nemen om onze financiële partners te bedanken. Zonder hen zou ons werk veel moeilijker zijn.

U kunt hun webpagina’s bezoeken door op de onderstaande koppelingen te klikken.

Tolbo partner Autimatic

Autimatic

Autimatic verbindt werkgevers met mensen met autisme. Hoewel ze vaak over veel talent beschikken, vindt deze groep toch moeilijk zijn weg naar de arbeidsmarkt. Bedrijven, vzw’s en overheden kunnen een beroep doen op hun diensten voor digitale content, administratieve support en kantoorautomatisering. Deze maatschappelijk verantwoorde uitbesteding vormt een prima alternatief voor het werken met freelancers of duurdere commerciële organisaties.

Eerste Hulp Bij Beperkingen

Kom je vaak of wel eens in contact met mensen met een verstandelijke beperking? Verloopt die communicatie soms moeilijk of stroef? Weet je niet altijd wat je van hen kan verwachten of hoe je het best reageert? Dan biedt deze EHBB-opleiding je het antwoord. In deze vorming van ongeveer drie uur vertel ik je wat je van iemand met een verstandelijke beperking mag verwachten – en misschien nog belangrijker, wat niet. Op basis van veel praktijkvoorbeelden reik ik je handige onmiddellijk toepasbare tips en tricks aan, een koffertje vol EHBB dus!

Entusia

Eén op zeven mensen (vrouwen, mannen en kinderen) heeft last van urineverlies. Ondanks dit grote aantal, blijft het een taboeonderwerp. Vaak gaat het maar om licht urineverlies bij het sporten of hoesten. Er zijn oplossingen op de markt. Maar dat kan beter dacht het Belgische bedrijf Entusia. Entusia ontwikkelde mooi en modieus ondergoed met een nieuw soort vezel. Zowel voor vrouwen (slipje) als voor mannen (boxershort). Verbanden vanaf nu verleden tijd?!

Goevie!

Digitalisering wordt in de applicatie van Goevie! ingezet om een slimme inclusie assistent te realiseren. De basis is een mega-databank vol tools om zoveel mogelijk leerlingen te laten leren en ontwikkelen. De applicatie is zo slim geprogrammeerd dat enerzijds tools automatisch doel-gericht worden ingezet en anderzijds dat het automatisch gegenereerd actieplan een digitaal samenwerkingsinstrument is waarin alle betrokkenen hun deel opnemen.

Logo Tolbo partner Inclure

Inclure

Inclure Architecten staat voor inclusieve, kwaliteitsvolle architectuur die toegankelijk is voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. We streven ernaar om elk gebouw en elke omgeving voor iedereen, inclusief personen met een beperking, optimaal toegankelijk en bruikbaar te maken zonder in te boeten aan comfort en architecturale kwaliteiten. Voor gespecialiseerd advies omtrent inclusieve architectuur en toegankelijkheid of voor de realisatie van uw inclusief toegankelijk project kan u bij ons terecht.
Logo Tolbo partner KTG Solutions

KTG Solutions

KTG Solutions stelt zich ten doel Europa toegankelijk te maken, zodat mensen met een mobiliteitsprobleem onbelemmerd en gelijkwaardig “meedoen” in de maatschappij. Onze aanpak is flexibel en op uw wensen afgestemd. KTG Solutions is gewend in uiteenlopende situaties en voor de meest uitdagende problemen een oplossing te vinden. U wilt niet alleen de schijn ophouden door de regels te volgen, maar ook bezoekers met een beperking van harte welkom heten.

Luxehangmatten

In 2019 heeft Annelies Delmoitié de handelsagentuur van Amazonas (hangmatten en hangstoelen) overgekocht. Ze verkoopt hangmatten en hangstoelen, die ideaal zijn voor patiënten met rugklachten. Daarmee gaat ze een partnerschap aan met TolBo.

Logo Tolbo partner My Add On

My Add On

My Add On ontwikkelt innovatieve en trendy producten om krukken, rolstoelen en rollators comfortabeler, praktischer en mooier te maken.

Op Trot

Bij Op Trot is de camper of scooter een ticket naar een geweldige ervaring waarbij je zelf aan het stuur zit. Dit in combinatie met degustaties en mysteriespelen op wielen. Beleven, relaxen, proeven of spelen in het Hageland of de wijde wereld.

Patient Empowerment

Patient Empowerment is het proces dat leidt tot een gelijkwaardige relatie tussen zorgvrager en zorgverstrekker. Daar zorgen de zorgvrager, de zorgverstrekker, de zorgorganisatie en het zorgsysteem samen voor. De vzw groepeert individuen, patiëntenverenigingen en zorgorganisaties en werkt samen met verschillende partners.

Tante Anne

Tante Anne is een nieuw, digitaal meetinstrument waarmee u op lokaal niveau kunt leren wat er speelt onder uw bewoners, zodat u hun leefomstandigheden meteen kunt verbeteren. Met een interactief scherm in de sociale ruimte halen we feedback op en krijgen bewoners spellen op het scherm terug als beloning.

 
Logo Tolbo partner Tover

Tover

Tover wil de manier waarop de wereld naar mensen met een cognitieve uitdaging kijkt veranderen. Dat doen ze door innovatieve “serious games” die verwonderen en verbinden. Zo dagen ze spelers uit om zichzelf te verrassen met wat ze allemaal wél kunnen. Spelen voor een beter bestaan: purposeful play.

WeTravel2

Vanuit zijn expertise beschikt WeTravel2 over de knowhow, ervaring en lokale contacten die u als reiziger met een beperking niet enkel het reizen mogelijk makmaar u ook verzekeren van een welkom.

Zaventem

De gemeente Zaventem draagt toegankelijkheid en mobiliteitsvriendelijkheid hoog in het vaandel. De gemeente kiest voor een permanente aanpak en kreeg hiervoor het label van toegankelijke gemeente van de provincie Vlaams-Brabant.