Beratende Gremien

Screenshot von hulphondenvoorautisme.nl

Hulphonden voor Autisme

De doelstelling van Hulphonden voor Autisme is kinderen en (jong)volwassenen eigen kwaliteiten en mogelijkheden laten ontdekken en leren inzetten.

Screenshot von geleidehond.nl

KNGF Geleidehonden

De Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF Geleidehonden) is opgericht in 1935. Doel van de stichting is het bevorderen van de mobiliteit en zelfstandigheid van visueel gehandicapten middels geleidehonden.

Screenshot von ktg-solutions.com

KTG Solutions

KTG Solutions stelt zich ten doel Europa toegankelijk te maken, zodat mensen met een mobiliteitsprobleem onbelemmerd en gelijkwaardig ‘meedoen’ in de maatschappij.

Screenshot von www.inclusionplatform.eu

Paths to Inclusion

Die Inclusion Platform ist eine Webseite, die Informationen über Aktivitäten bereitstellt, die unabhängig von ihren Fähigkeiten, für alle Menschen zugänglich und integrativ sind. Unsere Plattform fördert die universelle Zugänglichkeit, indem sie dafür sorgt, dass Informationen für Menschen mit besonderen Bedürfnissen und deren Begleitpersonen leicht zugänglich und nutzbar sind.

Bildgebung

Screenshot von klaptotklaploop.nl

Mission on Wheels

De Stichting Mission on Wheels is ervan overtuigd dat met een positieve levensinstelling en doorzettingsvermogen, iedereen deel kan uitmaken van de huidige samenleving.

Regierungspolitik

Screenshot von www.regelhulp.nl

Regelhulp.nl

Regelhulp.nl is de startpagina waar je de zorgaanbieder, sport- of vrijetijdsomgeving vindt die bij je past.

Screenshot von tse.two-seas.eu

TSE Project

In het TSE project werken de steden Gent, Rotterdam en Southampton samen. Ze zoeken naar innovatieve methoden om de sociale exclusie aan te pakken. Het doel is de steden voor iedereen toegankelijk te maken.

Screenshot von wijzerdankzij.nl

Wijzer met je beperking

Wijzer met je beperking is de startpagina waar je de zorgaanbieder, sport- of vrijetijdsomgeving vindt die bij je past.

Screenshot von winkeltoegankelijkheid.wordpress.com

Winkeltoegankelijkheid Nederland

Winkeltoegankelijk Nederland wil , in samenwerking met ervaringsdeskundigen, lokale beleidsmakers stimuleren om de ‘winkeltoegankelijkheid’ van elke gemeente in Nederland te optimaliseren.

Kommunikation

Screenshot von www.handicapnieuws.net

Handicap Nieuws

Handicapnieuws.net. De dagelijkse nieuwssite door Handicap Nationaal. Handicapnieuws.net probeert DE website te zijn voor hen die niet of moeilijk op de gebruikelijke manier kunnen lezen, surfen en/of internet kunnen hanteren.

Kultur

Screenshot von www.orenenogentekort.nl

Museum 4 All

De website Museum 4 All wil een overzicht bieden van musea die een aantrekkelijk aanbod hebben voor mensen met een visuele beperking of oogaandoening. Dit kan op allerlei manieren: met een goed zichtbare collectie, een audiotour of hulpvaardig personeel. Bezoekers kunnen musea beoordelen, recensies schrijven en hun ervaringen delen met anderen.

Wissenzentren

Screenshot von www.movisie.nl

Movisie

MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale zorg en sociale veiligheid. Ze doen dit door maatschappelijke organisaties, overheden, maatschappelijk betrokken bedrijven en burgerinitiatieven te ondersteunen, te adviseren én met hen samen te werken.

Screenshot von www.verwey-jonker.nl

Verwey-Jonker

Het Verwey-Jonker Instituut is gericht op expertiseopbouw en kennisdeling. Ze hebben speciale ervaring met onderzoek naar moeilijk bereikbare bevolkingsgroepen. Hun onderzoek gebeurt op verzoek van lokale, provinciale, landelijke of internationale opdrachtgevers.

Screenshot von www.vilans.nl

Vilans

Hét kenniscentrum voor langdurende zorg.

Screenshot von zorghulpatlas.nl

Zorghulpatlas

De ZorghulpAtlas is een (online) wegwijzer in de Wereld van Zorg en Welzijn voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners. Hier vindt u informatie die kan bijdragen aan het vinden, regelen en organiseren van zorg en hulp.

Dachverbände

Screenshot von iederin.nl

Ieder(in)

Ieder(in) is de Nederlandse koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Tweehonderdvijftig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking.

Lokale Initiativen

Screenshot von winkeltoegankelijkheid.wordpress.com

Winkeltoegankelijkheid Nederland

Winkeltoegankelijk Nederland wil , in samenwerking met ervaringsdeskundigen, lokale beleidsmakers stimuleren om de ‘winkeltoegankelijkheid’ van elke gemeente in Nederland te optimaliseren.

Mobilität

Screenshot von gehandicaptenparkeerplaatsen.nl

Gehandicapten parkeerplaatsen

Diese Website gibt einen Überblick über die reservierten und angepassten Parkplätze in den Niederlanden.

Screenshot von www.eltis.org

ISEMOA

Das ISEMOA-Projekt entwickelt ein Qualitätssicherungssystem, um Städte und Gemeinden bei der Verbesserung der Zugänglichkeit des öffentlichen Raums und des öffentlichen Verkehrs zu unterstützen.

Screenshot von www.offroadsolutions.nl

Offroad Solutions

Met de offroad rolstoel kunnen mensen met een functionele beperking geheel zelfstandig over terrein als strand.

Sport und Freizeit

Screenshot von accessibletravel.online

Hotel Accessibility

Op hotelaccessibility.com vind je, obv screening door experts en/of lokale reisbureaus gespecialiseerd in het toegankelijk toerisme, links naar hotelwebsites overal in de wereld.

Screenshot von ikwilfietsen.nl

Ik wil fietsen

De website geeft informatie voor iedereen die graag wil fietsen, maar in het bijzonder voor mensen met een beperking. Het bevat vele links naar fabrikanten, firma’s en instellingen, die iets voor onze doelgroep kunnen betekenen.

Screenshot von www.nbav.nl

NBAV

Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakantie De NBAV-leden bieden arrangementen aan voor mensen alleen, of samen met partner(s), vriend(en), familie, of zelfs voor complete (al dan niet gemixte) groepen. Wie lid is van NBAV, voldoet aan een lange reeks kwaliteitscriteria.

Screenshot von www.tover.care

Tover

Tover wil de manier waarop de wereld naar mensen met een cognitieve uitdaging kijkt veranderen. Dat doen ze door innovatieve “serious games” die verwonderen en verbinden. Zo dagen ze spelers uit om zichzelf te verrassen met wat ze allemaal wél kunnen. Spelen voor een beter bestaan: purposeful play.

Wohnungswesen

Screenshot von banobenelux.com

Bano

Bano Benelux sorgt dafür, dass jeder mit einem angepassten Designerbad sicher und funktionell duschen kann. Die Badehilfen sind ideal für Heime, Pflegeheime, Krankenhäuser, Wohn- und Pflegekomplexe, (kleine) Pflegehotels, Servicewohnungen und Residenzen. Wir haben damit begonnen, weil viele Bäder in den Niederlanden nicht sicher sind und auf Dauer viel Geld kosten. Dieses Badkonzept maximiert die Selbstständigkeit, beugt Unfällen vor und kann auf lange Sicht viel Geld sparen.

Screenshot von www.werkenmeteenbeperking.nl

Werking met een beperking

De verschillende sites werden in gezamenlijk overleg tussen de vzw Tolbo en de desbetreffende organisatie aan dit overzicht toegevoegd.De vzw Tolbo draagt echter geen enkele verantwoordelijkheid over de inhoud van de aangeboden sites.